BESIX in Ivoorkust: uitvoering van civieltechnische werken voor een drinkwaterinstallatie

17 oktober 2018

BESIX sloot onlangs een overeenkomst met PFO Africa, partner en ontwikkelaar van dit project, voor de uitvoering van civieltechnische werken voor een drinkwaterinstallatie. Dankzij dit project, ontworpen en gesuperviseerd door Veolia, zal de drinkwatertoevoer van de stad Abidjan in Ivoorkust sterk uitbreiden.

De installatie, gelegen op de weg naar het dorp Grand-Alépé op 40 km ten noorden van Abidjan, zal het water van de rivier La Mé zuiveren tot drinkwater voor de inwoners van de belangrijkste stad van het land. BESIX zal vóór eind oktober 2018 met de grondwerken starten. Alle werken moeten tegen december 2020 voltooid zijn.

Dit eerste grote project van BESIX in West-Afrika past uitstekend in het kader van haar missie om te excelleren in het creëren van duurzame oplossingen voor een betere wereld. De drinkwaterinstallatie zal namelijk een van de grootste in West-Afrika zijn, met een productiecapaciteit van bijna 240.000 m³ drinkwater per dag.

“Dit project van zo’n 45 miljoen euro zal de leefomstandigheden van de inwoners in en rond Abidjan, een regio die af te rekenen heeft met waterschaarste, aanzienlijk verbeteren”, verduidelijkt Cédric Marchand, Country Manager BESIX in Ivoorkust.

BESIX zal de installatie en watervang bouwen en er grondwerken, speciale funderingstechnieken, alsook alle civieltechnische werken en werken omtrent wegen en diverse netwerken uitvoeren. Veolia neemt de werken met betrekking tot het waterzuiveringsproces voor zijn rekening.

Drinkwaterinstallatie - Ivoorkust
Deel op: