BESIX levert Atlantis The Royal in Dubai op

23 februari 2023

De entiteit van BESIX in het Midden-Oosten, Six Construct, en haar Zuid-Koreaanse partner SsangYong hebben de bouw van het langverwachte Atlantis The Royal voltooid. Hiermee is de skyline van Dubai officieel een icoon rijker. Het resort bestaat uit zes torens, een magnifiek podium, 795 kamers en suites en 231 bemeubelde appartementen. Een indrukwekkende luchtbrug, met zwembad en lounge, verbindt de torens op een hoogte van 95 meter.

Royal Atlantis hotel and residences view from the seaside, Dubai, UAE , United Arab Emirates. November 27th, 2022.

Pure luxe

Het iconische resort Atlantis The Royal, dat op Palm Jumeirah ligt, trekt meteen de aandacht met zijn uitzonderlijke ontwerp. Het bestaat uit zes spectaculaire torens die hoogtes bereiken van tot wel 185 en 165 meter boven zeeniveau. De torens zijn verbonden met een 45 meter lange luchtbrug op een hoogte van 95 meter.

Het ‘Atlantis The Royal’-resort tilt luxe naar een nieuw hoogtepunt. Het omvat 795 kamers en suites, alsook 231 bemeubelde appartementen, waarvan sommige met privézwembad en terrastuin. Daarnaast heeft het resort 12 zwembaden, een strand- en nachtclub, een wellness van 3.000 m² en 17 restaurants en bars, waarvan er acht door een bekende chef worden uitgebaat. Kers op de taart is de magnifieke rooftop met een infinitypool van 90 meter lang. Die biedt de gasten bovendien een adembenemend uitzicht op de Arabische Golf en de skyline van Dubai.

Valery Paquier, Projectdirecteur bij BESIX Middle East: “BESIX is enorm trots dat ze het nieuwe icoon van Dubai heeft opgeleverd. Het project verlegt de grenzen in de sector en dan heb ik het niet enkel over de oppervlakte en complexiteit, maar ook over het ontwerp en de engineering. Ik wil onze klant en alle stakeholders bedanken voor hun vertrouwen in BESIX Group.”

Een uitdagende bouw

De bouw van het resort vereiste van in het begin tot aan de oplevering veel van BESIX en haar partners, maar de uitvoering verliep uitstekend. Dat is ook te merken aan de fantastische kwaliteit van het uiteindelijke resultaat. De teams gingen nauwgezet aan het werk om te verzekeren dat elk aspect van de bouw in rekening werd genomen. De expertise van verschillende departementen binnen BESIX is duidelijk naar voren gekomen op het project, zoals die van de operationele teams, het technische bureau, de afdeling ‘Procurement’ en de teams die instonden voor de kwaliteitscontrole.

Een grote mijlpaal op het project was toen de luchtbrug, die 1.260 ton weegt, naar zijn locatie werd gekrikt met een kabelvijzel (strand jack). Dit was een extreem nauwkeurige operatie. De luchtbrug werd eerst gebouwd op het dak van de grote lobby en vervolgens naar zijn finale hoogte van 93,5 meter gebracht. Vervolgens heeft het een maand geduurd om hem veilig aan de bestaande structuur te vestigen en alle nodige verbindingen af te werken.

Valery Paquier, Projectdirecteur bij BESIX Middle East: “Ik wil ook de teams bedanken voor een harde werk en onwrikbare inzet dat geleid heeft tot deze prachtige ontwikkeling. Ten slotte vind ik het belangrijk de enorme successen op het vlak van veiligheid aanhalen. De werf heeft geen enkel arbeidsongeval gehad met werkverlet en op die manier 100 miljoen veilige werkuren gepresteerd!”

De ultieme bestemming voor entertainment

Het nieuwe Atlantis The Royal ligt vlakbij het originele Atlantis-hotel, Atlantis The Palm. Samen vormen ze de ultieme bestemming voor een gastvrij onthaal. De twee hotels beschikken samen over meer dan 2 km strand, wat het de langste strook ononderbroken privéstrand maakt in Dubai.

Atlantis The Royal werd in januari 2023 officieel ingehuldigd met een groot feest met onder andere een concert van popster Beyoncé. Het resort heeft zijn deuren geopend op 10 februari 2023.