BESIX Group neemt, via Belgische dochteronderneming Van den Berg, bedrijf Larabo (BEL) over

15 september 2017

BESIX Group finaliseerde vandaag, via haar Belgische dochteronderneming Van den Berg, de overname van het bedrijf Larabo bvba uit Zele, gesticht door en tot voor kort in het beheer van de familie Raemdonck.

Larabo is een bedrijf waarmee Van den Berg sinds 2008 goed samenwerkt en is gespecialiseerd in de kwalitatieve aanleg van kabels en leidingen voor telecomoperatoren en voor nutsbedrijven in Vlaanderen. Met de telecom- en netwerkbeheerders als haar belangrijkste klanten, haalde Larabo in vorig boekjaar een omzet van meer dan 4 miljoen euro en is winstgevend. Larabo werkt vanuit Zele met een 60-tal medewerkers.

Rik Vandenberghe, CEO van BESIX Group: "Na de aankoop afgelopen april van Van den Berg (via de aankoop van de Belgische activiteiten van de Heijmans Groep), bevestigt BESIX Group met deze overname opnieuw haar ambitie om haar positie op de Belgische markt te versterken in de kabel- en leidingbouw, met belangrijke toepassingen voor de energie-, water- en telecomsectoren in opdracht van de grote nationale en regionale spelers. De sterke groei in dataverkeer, investeringen in tram- en spoorinfrastructuur en de verschillende uitbreidingsprojecten in de utiliteitssector zorgen voor gunstige vooruitzichten.

Jean Polet, General Manager BESIX Contracting Europe: “Van den Berg die de laatste jaren sterk is geëvolueerd naar een projectenorganisatie, is nu - via de overname van Larabo - nog meer in staat een totaalpakket aan diensten aan te bieden aan onze klanten in de nutssectoren.

René Marnef, General Manager van Van den Berg: "Larabo, die een 100% dochter van Van den Berg zal worden, blijft vanuit Zele onafhankelijk opereren, onder haar eigen naam. De familie Raemdonck zal ook volop actief blijven en samen met Van den Berg mee blijven bouwen aan de verdere groei van het bedrijf.”