Safi heropent vernieuwd waterzuiveringsstation in Ajman, VAE

22 november 2017

Safi, het eerste bedrijf in de VAE dat water recycleert voor industrieel en commercieel gebruik, heeft onlangs zijn bestaande faciliteit in Ajman compleet vernieuwd en gemoderniseerd.

Safi produceert al meer dan zes jaar kwaliteitsvol water uit tertiair gezuiverd afvalwater in het Ajman Waterzuiveringsstation, en levert het aan verschillende koelinstallaties, betoncentrales en fabrikanten van vaten voor hydrotesten. Zij hebben nood aan een betrouwbare bron van water dat voldoet aan strenge kwaliteitseisen en competitief geprijsd is.

In het kader van de strategie van het bedrijf om zijn unieke bedrijfsmodel uit te breiden en te promoten, introduceerde Safi onlangs een volledig vernieuwd en gerebrand zuiveringsstation. Het is voorzien van een beschutte vulzone, een georganiseerd wachtrijsysteem en verlichte uithangborden, zoals bij tankstations, om de vernieuwde merknaam onder de aandacht te brengen.

Safi voorziet ook innovatieve diensten, zoals prepaidkaarten en een app voor klanten waarmee ze live de levertermijn en kwaliteit van het water kunnen opvolgen, evenals een omroepinstallatie om automatisch veiligheidsberichten te verspreiden.

Bij de talrijke verbeteringen en nieuwe diensten hebben wij er vooral naar gestreefd de klantenservice te verbeteren. Zo hebben we 10 extra vulpunten toegevoegd om meer klanten sneller te kunnen bedienen en de vultijd voor de vrachtwagens te verlagen, zodat er meer rotatie mogelijk is

Gurvan Dersel
General Manager van Safi

“Met de transformatie willen we ervoor zorgen dat onze klanten Safi niet langer zien als een verwerkingsbedrijf maar als een waterbedrijf met een klantgerichte service. Bovendien positioneren we Safi als een bedrijf met een unieke merknaam dat een waterzuiveringsstation exploiteert en tegelijk Ajman op de kaart zet als een voortrekker in milieu-initiatieven”, voegt Dersel nog toe.

Safi is een publiek-private samenwerking tussen de gemeente Ajman, BESIX en Veolia. Het werd in 2011 opgericht in het emiraat Ajman (VAE) en is het eerste bedrijf in de regio dat het concept van gecommercialiseerd ‘gerecycleerd water’ omzet in de praktijk. Safi hergebruikt en behandelt tertiair gezuiverd water uit de waterzuiveringsinstallatie van Ajman via ultrafiltratie en omgekeerde osmose, en produceert daarbij dagelijks tot 10.000 m³ water (of 2,6 miljoen Amerikaanse gallons).