Rik Vandenberghe wordt de nieuwe CEO van BESIX Group

13 januari 2017

In april 2016 maakte Johan Beerlandt zijn intentie bekend om zich terug te trekken uit het operationele bestuur van de BESIX Group na een loopbaan van 42 jaar, waarvan 12 jaar als CEO.

Vervolgens werd door de Raad van Bestuur en hemzelf de zoektocht opgestart naar een geschikte kandidaat om hem op te volgen, die heeft geleid tot het profiel van Rik Vandenberghe, huidig CEO van ING Belgium.

BESIX Group is geen onbekende voor Rik Vandenberghe, aangezien hij reeds in 2004 optrad als financieel raadgever in het kader van de Management Buy-Out van het bedrijf. Later, toen hij aan het hoofd kwam van de Real Estate Finance afdeling van ING Belgium, heeft hij van nabij de activiteiten van de groep gevolgd, meer bepaald voor de financiering van diverse vastgoedprojecten.

De aanstelling van Rik Vandenberghe komt op een belangrijk moment in de geschiedenis van BESIX Group, aangezien het bedrijf recentelijk diverse veranderingsprogramma’s heeft geïntroduceerd en haar multidisciplinair aanbod verder wenst uit te bouwen in lijn met haar strategische doelstellingen.

Johan Beerlandt verheugt zich over de komst van de nieuwe CEO: « Niettegenstaande mijn onafgelaten passie voor BESIX, acht ik de tijd rijp om de fakkel door te geven. Ik ben blij dat ik deze beslissing kan nemen op een moment dat de Groep een historisch hoog resultaat neerzet en een rijkdom van talent in huis heeft om het bedrijf naar een nog hoger niveau te tillen. De benoeming van Rik Vandenberghe zal BESIX toelaten om door te gaan op dit elan. Doorheen de jaren heb ik het professionele parcours van Rik van nabij gevolgd. Ik waardeer hem enorm om zijn dynamiek en pragmatisme, in die mate dat ik hem met een gerust gemoed toevertrouw wat mij het nauwst aan het hart ligt: BESIX.“

Voor Rik Vandenberghe gaat het om een fascinerende nieuwe uitdaging: « Na een carrière van 32 jaar in de bancaire sector was het niet meteen mijn intentie deze te verlaten, maar ik voelde me bijzonder aangetrokken tot deze mooie onderneming en haar dynamiek met zoveel boeiende projecten en uitdagingen in het vooruitzicht. Bovendien is bouw en vastgoed een sector die me steeds heeft geboeid en een wereld waarmee ik tijdens mijn loopbaan bij de bank frequent in aanraking ben gekomen.”

De CEO-wissel is voorzien aan het einde van het eerste trimester van 2017, het moment waarop Johan Beerlandt zijn functie als Voorzitter van de Raad van Bestuur van BESIX Group zal opnemen.

Projecten

City Dox
Deel op: