DMCC gunt Six Construct nieuw contract om torenhoge wolkenkrabber te bouwen in Uptown Dubai

14 januari 2019

Six Construct heeft de opdracht gekregen om Uptown Tower te bouwen, een 339 meter hoge toren van 78 verdiepingen in Dubai.


Samenvatting

  • Six Construct, de dochteronderneming van BESIX Group in het Midden-Oosten, heeft de opdracht gekregen om 339 meter hoge toren van 78 verdiepingen te bouwen in Dubai. Het contract werd behaald na een bijzonder competitieve internationale aanbestedingsprocedure.
  • De bouw start in juli 2019, na de voorbereidende technische werkzaamheden en nadat de Value Engineering-oplossingen van BESIX in het project zijn geïntegreerd. De werken zullen 37 maanden duren.
  • Het gebouw is LEED-gecertificeerd en beantwoordt daarmee aan de hoogste milieukwaliteitsnormen voor hoogbouw.

Het Dubai Multi Commodities Center (DMCC) heeft aangekondigd dat ze het contract om de eerste wolkenkrabber in het Uptown Dubai district te bouwen heeft toegewezen aan Six Construct, de dochteronderneming van BESIX Group actief in het Midden-Oosten.

Onder de naam ‘Uptown Tower’, zal de 339 meter hoge toren 78 verdiepingen tellen en adembenemende uitzichten bieden op de kustlijn en de stad van Dubai. Het gebouw zal een LEED-certificaat behalen, een milieucertificering voor hoogbouw.

"Het winnen van dit contract is een belangrijk moment voor BESIX, die haar postie versterkt als marktleider in de bouwsector. Onze ruime ervaring bleek hier van onschatbare waarde te zijn en droeg bij tot het behalen van een contract dat wereldwijd de interesse van bedrijven wekte. Het Uptown district van DMCC is een van de meest fascinerende projecten in de regio," aldus Olivier Crasson, General Manager Business Unit Middle East, BESIX.

De Uptown Tower is een ontwerp van Adrian Smith + Gordon Gill Architecture, die de schittering van diamanten willen nabootsen met de glazen gevel van de toren: natuurlijk licht valt binnen terwijl verblindende reflecties worden weggefilterd.

De interieurs van dit luxehotel, unieke horecavestigingen, wellness- en gezondsheidscentrum en appartementen werden ontworpen door de Rockwell Group.

"Six Construct toevertrouwen met de bouw van de Uptown Tower is een belangrijke stap om het langverwachte Uptown Dubai district tot leven te brengen. De kwaliteit van de ontvangen kandidaturen lag extreem hoog. Een bewijs dat de wereldmarkt sterk geïnteresseerd was om in zee te gaan met DMCC en om deel uit te maken van een ambitieus project dat een nieuwe iconische toren wil toevoegen aan de wereldberoemde skyline van Dubai," aldus Ahmed Bin Sulayem, Executive Chairman, DMCC.

In april 2018, ging DMCC de samenwerking aan met Accor Hotels om hun luxueuze lifestylemerk van hotels en resorts, “SO/”, voor het eerst te introduceren in het Midden-Oosten. In augustus 2018 kondigde DMCC ook aan dat de funderingswerken voor de Uptown Tower op zijn einde lopen en dus de bouw van het volledige district volop in ontwikkeling is.


Over Uptown Dubai

Uptown Dubai is een innovatief “slim” district van wereldklasse dat een nieuwe stedelijke bestemming wil bieden aan inwoners en professionals in de regio van de Jumeirah Lakes Towers (JLT). Het nieuwe district is ontworpen door DMCC en zal over een oppervlakte van meer dan 10 miljoen vierkante meter een commerciële en residientiële ruimte van type A vormgeven, met 200 retail- en horecavestigingen, meer dan 3.000 residenties en een reeks luxehotels.

Uptown Dubai zal gekenmerkt worden door twee iconische wolkenkrabbers, ontworpen door het internationaal gerenommeerd architectenbureau Adrian Smith & Gordon Gill. De constructies zullen luxueuze hotelkamers en –suites omvatten, exclusieve restaurants, spa’s, uitgebreide conferentieruimtes, type A-kantoren, en 237 branded residenties met een uniek ontwerp.

www.uptowndubai.ae

Over DMCC

DMCC heeft zijn hoofdzetel in Dubai en geldt als de meest intergeconnecteerde “Free Zone” te midden van een toonaangevend handels- en ondernemingscentrum. Van levendige districten met eersteklas vastgoed zoals de Jumeirah Lake Towers en het langverwachte Uptown Dubai, tot hoogwaardige zakelijke diensten, DMCC biedt haar dynamisch publiek alles aan om te leven, werken en zich te ontplooien. “Made for Trade”, DMCC is trots om de positie van Dubai in stand te houden en te ontwikkelen als “the place to be” waar wereldhandel vandaag de dag en tot ver in de toekomst moet zijn.

www.dmcc.ae

Over Six Construct

Six Construct is het grootste Belgische bouwbedrijf actief in het Midden-Oosten. Het bedrijf combineert de inzet van hoogopgeleid personeel met strategisch plannen en innovatief gebruik van technologie om de meest complexe uitdagingen te overwinnen. Six Construct is een multidienstenbedrijf actief in de realisatie van commerciële en residentiële gebouwen, sport- en ontspanningscentra, infrastructuur-, milieu- en marine werken. Het bedrijf stelt op dit moment 12.000 mensen te werk in het Midden-Oosten, en een totaal van 15.000 mensen wereldwijd.

Six Construct, actief op de Golfmarkt sinds 1965, is trots haar 54e werkjaar in de regio te vieren. Vanaf haar allereerste toegewezen contract, het Abu Dhabi Corniche, vijf decennia geleden, gebruikt Six Construct haar ervaring en expertise om te blijven bijdragen aan de ontwikkeling van verscheidene bekroonde bouwprojecten in het Golfgebied.

Het bedrijf kreeg de eer om te werken aan een uniek portfolio aan projecten en klanten, waaronder ’s werelds hoogste toren – de Burj Khalifa-, maar ook de Dubai Tram, het Emirates Palace Hotel, Sheikh Zayed Grand Mosque, het Dubai Water Canal project, het Green Planet project, het Ferrari World themapark, LEGOLAND, het Khalifa stadion, alsook het King Abdullah Sports City in Saoedi-Arabië.

www.besix.com