BESIX viert feestelijke opening van The Chedi Hotel en jachthaven in Luštica Bay, Montenegro

20 augustus 2018

Afgelopen vrijdag 17 augustus 2018 werd in de badplaats Luštica Bay in Luštica, Montenegro het vijfsterrenhotel The Chedi en een eerste van twee jachthavens ingehuldigd tijdens een officiële openingsceremonie. BESIX, aan de slag als hoofdaannemer voor de bouw van het residentiële gedeelte van Luštica Bay, leverde al verschillende fases van dit fantastische project op tijd af. Het bedrijf ontwikkelde zo goede verstandhoudingen met de klant en alle partners van het project. Het openingsevenement was de perfecte gelegenheid om de toewijding van BESIX in het ondersteunen van de verdere ontwikkeling van Montenegro te benadrukken.

Lustica Bay, een nieuw vakantieoord

Langs de Tivat-zijde van het schiereiland Luštica, ontwikkelt en bouwt Luštica Development AD, een joint venture tussen Orascom Development Ltd (90%) en de Overheid van Montenegro (10%), Luštica Bay. Dit bruisende vakantieoord ligt op een heuvel, met zicht op de idyllische kustlijn. Eens afgewerkt zal het resort enkele duizenden bewoners kunnen verwelkomen in meer dan 1000 appartementen, 500 villa’s en herenhuizen en 7 hotels. Bezoekers kunnen hun plezierboot aanleggen in één van de twee jachthavens of hun handicap verbeteren op de 18 holes golfbaan, maar ze kunnen ook gebruik maken van openbare diensten zoals een school en een medisch centrum.

Een betrouwbare partner sinds de start

BESIX is al sinds de start in 2013 betrokken bij het bouwen van dit luxueus project. Als hoofdaannemer en mede-eigenaar van het The Chedi Hotel (50% BESIX, 50% Luštica Development AD) verzekerde BESIX dat de werken professioneel verliepen met onfeilbare expertise.

BESIX biedt veel toegevoegde waarde als gerenommeerde, internationale aannemer met ervaring in opkomende markten, met de aantoonbare capaciteit om te leveren wat overeengekomen is en met ambitieuze normen qua architectuur en afwerking in de lokale context. Het was belangrijk voor ons om bij het begin van het project kwaliteitsnormen te bepalen die overeenkomen met de hoge verwachtingen van ons bedrijf en onze klanten. BESIX bleek een waardevolle partner in elke stap van het project”, zegt Darren Gibson, CEO Luštica Development AD.

Officiële opening van het ‘The Chedi’ Hotel en de jachthaven

Afgelopen vrijdag 17 augustus vierde Luštica Bay de officiële inauguratie van de eerste jachthaven en het luxueuze vijfsterrenhotel The Chedi met een ‘Grand Opening’. Het ‘The Chedi’ Hotel werd officieel tot leven gebracht door de symbolische plaatsing van de laatste drie bouwstenen door Voorzitter van de Raad van Bestuur van Orascom Development Holding, Samih Sawiris, de Eerste Minister van Montenegro, Duško Marković, en Johan Beerlandt, Voorzitter van de Raad van Bestuur van BESIX Group.

Luštica Development AD en onze belangrijke partner BESIX hebben prachtig werk afgeleverd op de site. Hun grondige planning en coördinatie van de beschikbare middelen is het beste werk dat ik ooit gezien heb”, zegt Marc de Ruijter, General Manager van The Chedi.
Darren Gibson, CEO van Luštica Development AD, zegt over de opening: “Montenegro wordt stilaan een favoriete bestemming voor vakantiegangers die houden van de luxueuze Riviera-levensstijl. Met veel trots brengen we dan ook het iconische Chedi-merk naar Luštica Bay. Samen met de opening van de eerste jachthaven deze zomer, is dit een echte mijlpaal in de ontwikkeling van ons project.

BESIX combineert duurzaam bouwen met luxe

Het ‘The Chedi’ hotel is een nieuwe toevoeging aan een lange lijst met referenties in luxehotelbouw voor BESIX. Bovendien strookt het project Luštica Bay perfect met de visie van BESIX om te excelleren in het creëren van duurzame oplossingen voor een betere wereld. BESIX gebruikte niet alleen groene bouwmethodes zoals het inzetten van lokale bouwmaterialen, waterbehoud en afvalbeheer, maar de eerste fase van het project won ook het Gold LEED-certificaat met betrekking tot thermische isolatie. Om dit te verkrijgen, ontwikkelde BESIX een uniek kostenefficiënt gevelsysteem dat thermische en waterdichte isolatie combineert met een bekleding van natuursteen, dat tegelijkertijd het unieke karakter en cultureel erfgoed van de regio in het ontwerp verwerkt.

Rik Vandenberghe, CEO van BESIX Group, laat optekenen: “BESIX werkt al aan het luxeresort Luštica Bay sinds 2013. Begin 2015 leverden we de eerste residentiële fase succesvol op, waardoor de klant ons ook de tweede en de derde fase toevertrouwde. Die laatste fase gebeurde op ‘Design & Build’ basis. We zijn tevreden dat ons engagement, projectmanagement en onze aanpak van value engineering Luštica Bay ertoe aanzette om ons daarna ook de bouw van het ‘The Chedi’ hotel toe te vertrouwen. We zijn vereerd dat we deze nieuwe referentie aan ons palmares van luxueuze hotelontwikkelingen kunnen toevoegen, en dat terwijl we het culturele erfgoed en de omliggende natuur van deze prachtige baai konden respecteren.”
Deel op: