BESIX levert Belgisch paviljoen voor Wereldtentoonstelling Dubai

23 september 2021

BESIX Group rondde de bouw van het Belgisch paviljoen voor de Wereldtentoonstelling van Dubai af en leverde het project op aan klant BelExpo, de Belgische Algemene Commissie voor Internationale Tentoonstellingen. Dit gebouw, dat gezamenlijk werd ontworpen door BESIX Group en de Belgische architecten Vincent Callebaut en Assar, zal België en de talenten en troeven van het land in de kijker zetten.

Pierre Sironval, Deputy CEO van BESIX Group: "BESIX is zeer trots om dit prachtige gebouw aan België te leveren, zowel op architecturaal vlak, als scenografisch. Het wordt een van de meest emblematische paviljoens van de Dubai World Expo, met zijn spectaculaire parabolische boog en zijn panoramisch terras dat een uniek uitzicht biedt op het Expo-terrein. Ik wil alle betrokken partijen enorm bedanken voor hun vertrouwen en in het bijzonder onze klant, BelExpo, en onze vele partners".

Het Belgisch Paviljoen maakt nu deel uit van de geschiedenis van BESIX en de Belgische vertegenwoordiging op Wereldtentoonstellingen. In 2015 bouwde BESIX al het Belgisch Paviljoen voor de Wereldtentoonstelling van Milaan. Na de Expo heeft BESIX het opnieuw gemonteerd in België, bovenop de Citadel van Namen, in opdracht van het stadsbestuur. Het Belgisch paviljoen in Dubai kan na de tentoonstelling op dezelfde manier worden gedemonteerd en weer opgebouwd.

Pierre Sironval: "In het begin van de jaren 2000 waren het ook BESIX en onze dochteronderneming Jacques Delens die het Atomium in Brussel volledig vernieuwden. Deze band tussen BESIX en de Wereldtentoonstellingen duurt vandaag voort en wij zijn er dan ook zeer trots op België te mogen vergezellen naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar wij reeds sinds 1965 actief zijn."

Voor de bouw kon BESIX rekenen op de expertise van Six Construct, het filiaal van de Groep in het Midden-Oosten. De complementariteit van de teams in Brussel en Dubai was een essentiële factor voor het welslagen van het project.

Olivier Crasson, Managing Director van BESIX in het Midden-Oosten: "Ik kan een bezoek aan de Dubai World Expo alleen maar aanraden. Onder het thema 'Connecting Minds, Creating the Future' geeft het evenement ook blijk van het engagement van de VAE om actief bij te dragen tot een duurzamere wereld. Wij zijn er zeer trots op te hebben bijgedragen tot de verwezenlijking van deze visie, onder meer door de bouw van de inspirerende en prachtige Belgische en Franse paviljoenen."