BESIX: Inhuldiging van Gotthard Hotel & Residences in Zwitsers skioord Andermatt

12 december 2018

Inhuldiging en opening van Gotthard Hotel & Residences, een bergresort van wereldklasse in Centraal-Zwitserland

Samenvatting

  • Inhuldiging en opening van Gotthard Hotel & Residences, een bergresort van wereldklasse in Centraal-Zwitserland
  • BESIX Group (49%) en Andermatt Swiss Alps AG (51%) zijn aandeelhouders, BESIX Group was ook verantwoordelijk voor de bouw
  • Complex voldoet aan strenge milieunormen en is gebouwd met lokale materialen
  • Architectuur is in lijn met het culturele en natuurlijke erfgoed van Centraal-Zwitserland

Op 11 december 2018 vierde BESIX Group samen met haar partner Andermatt Swiss Alps AG de opening van Gotthard Hotel & Residences, een prestigieus complex in het Centraal-Zwitsers bergdorp Andermatt.

Gotthard Hotel & Residences omvat een viersterrenhotel van de hotelketen Radisson Blu en een residentieel gedeelte. De hotelgasten en bewoners hebben toegang tot eersterangs faciliteiten, zoals het grootste skigebied van Centraal-Zwitserland - de SkiArena Andermatt-Sedrun - en een golfbaan van 18 holes die voldoet aan internationale toernooinormen. De diensten en fitness-/sportinfrastructuur van het residentieel gedeelte zijn ook toegankelijk voor de inwoners van Andermatt.

Johan Beerlandt, Voorzitter van de Raad van Bestuur van BESIX Group: “BESIX Group is als aandeelhouder van Gotthard Hotel & Residences bijzonder fier op dit project. Het uitgangspunt was een complex te bouwen van topklasse dat voldeed aan de hoogste kwaliteitsnormen. Bovendien hoopten we met het project het dorp Andermatt te transformeren in een prestigieuze vakantiebestemming tijdens elk seizoen. Samen met Andermatt Swiss Alps AG, en vooral dankzij Samih Sawiris, hebben we dit doel bereikt.”

BESIX Group speelde een dubbele rol in de ontwikkeling van Gotthard Hotel & Residences, enerzijds als aandeelhouder en anderzijds als hoofdaannemer, verantwoordelijk voor de constructie van de gebouwen.

Rik Vandenberghe, CEO van BESIX Group: “Gotthard Hotel & Residences is het eerste project van BESIX in Zwitserland. Ons personeel is er perfect in geslaagd om een indrukwekkend complex te bouwen dat uiteraard beantwoordt aan alle plaatselijke regels en vereisten, ook al was dat geen sinecure. Het is onze ambitie om deze verworven ervaring in Zwitersland verder te kunnen benutten.”
Lucas Conings, Deputy General Manager International Buildings bij BESIX Group: “Het resort beantwoordt aan de strengste milieunormen. Om dit te garanderen, zorgde BESIX ervoor dat het complex de Minergie-certificatie behaalde. Om dit kwaliteitslabel te verwerven moet een gebouw voldoen aan een reeks normen ontwikkeld voor gebouwen met een duurzaam en milieuvriendelijk ontwerp. Het moet onder andere een laag energieverbruik hebben en mag alleen hernieuwbare energiebronnen inzetten voor de productie van elektriciteit en verwarming.”

De partners hechtten er ook groot belang aan dat het project zou bijdragen aan de lokale economie. Daarom kwamen de meeste bouwmaterialen uit de regio. In combinatie met een traditionele architectuur bevorderen ze het respect voor de bouwtradities en het culturele en natuurlijke erfgoed van Centraal-Zwitserland.

In Andermatt is op dit ogenblik ook een concertzaal in aanbouw, die na het winterseizoen zal worden afgewerkt en opgeleverd.