BESIX Group neemt, via haar Belgische dochteronderneming Van den Berg, de Uniconnect groep over

29 november 2018

De Uniconnect groep is een multidisciplinaire bouwer van netwerkinfrastructuren, gespecialiseerd in de aanleg van kabels en leidingen, de installatie van glasvezelnetwerken en het maken van huisaansluitingen.

BESIX Group finaliseerde vandaag, via haar Belgische dochteronderneming Van den Berg, de overname van CR-Invest bvba. De vennootschap bestaat uit dochterondernemingen Uniconnect NV en Staffing Algemene Aannemingen bvba, gezamenlijk de ‘Uniconnect groep’ uit Zele, die gesticht is door en tot voor kort in het beheer was van Chris Raemdonck.

De Uniconnect groep, met een omzet van ongeveer € 12 mln in 2017 en ruim 120 medewerkers, is een multidisciplinaire bouwer van netwerkinfrastructuren. Ze is onder meer gespecialiseerd in de aanleg van kabels en leidingen, de installatie van glasvezelnetwerken en het maken van huisaansluitingen. Uniconnect is zeer complementair voor Van den Berg voornamelijk in de distributiemarkt met raamcontracten. Bovendien zorgt Uniconnect voor bijkomende regionale dekking in België, wat een aanzienlijk voordeel is.

Rik Vandenberghe, CEO van BESIX Group: “Sinds we Van den Berg van de Heijmans groep hebben overgenomen in 2017, is de onderneming sterk gegroeid. Nu geven we haar bijkomende slagkracht om haar positie op de Belgische markt verder te versterken. De sterke groei in dataverkeer, investeringen in infrastructuur en de verschillende uitbreidingsprojecten in de utiliteitssector zorgen voor gunstige vooruitzichten.”
Jean Polet, General Manager BESIX Contracting Europe: “Van den Berg dat de laatste jaren sterk is geëvolueerd naar een projectenorganisatie, is door deze overname nog meer een toonaangevende speler in de kabel- en leidingbouw, met belangrijke toepassingen voor de energie-, water- en telecomsectoren.”
René Marnef, Managing Director van Van den Berg: “De Uniconnect ondernemingen, die een 100% dochter van Van den Berg zullen worden, blijven vanuit Zele onafhankelijk opereren. Chris Raemdonck zal als gedelegeerd bestuurder van Uniconnect ook volop actief blijven en de volgende jaren samen met Van den Berg de verdere groei van de groep helpen uitbouwen.”

Over BESIX Group

BESIX Group, een toonaangevende Belgische groep actief in de bouwsector, vastgoedontwikkeling en concessies, profileert zich als een multidienstengroep die diensten levert voor projecten van diverse schaalgrootte en complexiteit. De Groep werd opgericht in 1909 en kende de laatste jaren een indrukwekkende groei. NV BESIX SA, de grootste entiteit, biedt diensten aan in alle fases van bouwprojecten. Bovenop de activiteiten van BESIX en haar andere entiteiten, BESIX Infra, Belemco, Cobelba, Jacques Delens, Socogetra, Van den Berg, Vanhout, Wust, Franki Foundations, BESIX RED, Lux TP, West Construct in de Benelux en Frankrijk, is de groep aanwezig in Oost-Europa, Noord- en Centraal Afrika, het Midden-Oosten via haar entiteit Six Construct, in Canada, in Sri Lanka en in Australië. In 2017 heeft de Groep een omzet gerealiseerd van EUR 2,3 miljard. De Groep stelt 15.000 medewerkers tewerk in 24 landen over 5 continenten.

Voor meer informatie: www.BESIX.com