BESIX Group bouwt vier bijkomende gebouwen in de wijk Paradis Express in Luik

4 oktober 2021

Matexi Group, een belangrijke vastgoedontwikkelaar in België, heeft BESIX en haar dochteronderneming Wust de bouw toegekend van vier gebouwen van de Paradis Express in Luik (België).

Paradis Express is een nieuwe ecowijk in Luik strategisch gelegen op wandelafstand van verschillende voorzieningen voor openbaar vervoer, waaronder het station Luik-Guillemins, een van de vier knooppunten van het Belgische hogesnelheidsnet. Het bouwproject sleepte al verschillende prijzen in de wacht en ontving tijdens de ontwerpfase de beste milieucertificaten.

De vier gebouwen waarvan de bouw aan BESIX en Wust zijn toegekend, omvatten 115 appartementen, commerciële ruimtes en een crèche. Daarnaast zijn er scholen, restaurants en ontspanningsmogelijkheden in de onmiddellijke omgeving. De vier gebouwen zullen worden opgetrokken op een bouwplaat die eerder door BESIX werd aangelegd. Het bedrijf is al aan de slag op de werf, waarbij het drie andere gebouwen bouwt voor Matexi's partner Befimmo.

De elegante architectuur van de ecowijk, een ontwerp van A2M, Greish en Jaspers-Eyers Architects, zorgt voor een vlotte overgang tussen de Financietoren en het station Luik-Guillemins, ontworpen door Santiago Calatrava. Dit komt door de verschillende hoogtes van de gebouwen en de hellende gevels van een aantal van hen.

Patrick Delperdange - Directeur BESIX Wallonië-Luxemburg: "De ecowijk Paradis Express is een prachtig vastgoedproject, ideaal gelegen in het hart van de stad Luik. BESIX bouwde er al drie gebouwen voor Befimmo. We zijn Matexi dan ook bijzonder dankbaar voor het vertrouwen dat ze in ons stelt door ons te kiezen voor de bouw van vier bijkomende gebouwen. Onze klant kan rekenen op de expertise van onze BESIX- en Wust-teams, hun complementariteit en hun perfecte kennis van de werf om de beloofde uitmuntendheid te leveren.

De werkzaamheden zullen eind 2021 van start gaan en eind 2023 worden opgeleverd.