BESIX en Metallurgical Corporation of China ondertekenen Memorandum of Understanding

31 oktober 2016

BESIX NV, één van de grootste Belgische bedrijven in de bouwsector en wereldwijd actief in het ontwerp en de realisatie van hoogbouw, maritieme werken en infrastructuurwerken, en Metallurgical Corporation of China (MCC), een toonaangevend Chinees bouwbedrijf dat tot de top 10 van grootste bouwbedrijven wereldwijd behoort, hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend dat de voorwaarden van een toekomstige samenwerking tussen beide partijen uitlijnt.

De ondertekeningsceremonie gebeurde in het bijzijn van Li Keqiang, Eerste Minister van China, en Charles Michel, Eerste Minister van België. Deze laatste is er op officieel bezoek naar aanleiding van de 45ste verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen beide landen.

De eerste contacten tussen BESIX en MCC werden gelegd in juni vorig jaar, in het kader van het koninklijk bezoek aan China, mede georganiseerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Door de MoU te ondertekenen, gaan beide partijen akkoord om een strategische samenwerking op te zetten voor de realisatie van bouw-, infrastructuur- en milieuprojecten zowel in het Midden-Oosten als in Afrika.

In het licht van haar groeistrategie, heeft BESIX als doel haar positie in het Midden-Oosten en op het Afrikaanse continent te versterken door strategische partnerships aan te gaan. Door hun krachten te bundelen, kunnen BESIX en MCC hun aanbod op de markt vergroten aangezien ze jarenlange internationale ervaring en kennis van complex projectmanagement combineren en zo het beste van beide werelden leveren.

Dhr Johan Beerlandt, CEO van BESIX Group, liet optekenen: “Dit akkoord met een Chinese topspeler, een primeur in de geschiedenis van BESIX, is de start van een nieuw tijdperk van partnerships. Ik ben ervan overtuigd dat het nieuwe opportuniteiten zal opleveren in de nabije toekomst.”

BESIX benadrukt dat de MoU met MCC de relaties en samenwerkingsverbanden met andere partners niet zal beïnvloeden.

Deel op: