BESIX bouwt drie grote voetgangersbruggen in Dubai

20 december 2018

BESIX zal in het centrum van Dubai drie grote voetgangersbruggen bouwen. De nieuwe infrastructuur komt over belangrijke verkeersaders van de stad te liggen en zal de veiligheid van de voetgangers aanzienlijk verbeteren.

BESIX zal in het centrum van Dubai drie grote voetgangersbruggen bouwen. De nieuwe infrastructuur komt over belangrijke verkeersaders van de stad te liggen en zal de veiligheid van de voetgangers aanzienlijk verbeteren.

De Roads and Transport Authority (RTA) van Dubai kende het contract toe aan Six Construct, een entiteit van BESIX in het Midden-Oosten. De doorstroming van het verkeer en de veiligheid van de voetgangers verbeteren vormt een prioriteit voor de RTA Dubai. Ze volgt daarbij de richtlijnen die zijn uitgezet door Zijne Hoogheid Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepresident en eerste minister van de Verenigde Arabische Emiraten en emir van Dubai.

De bruggen worden gebouwd in de King Salman Bin Abdulaziz Al Saud Street in de buurt van de Dubai Marina, de Khalid Bin Al Waleed Street nabij het knooppunt met de Al Rifa'a Street en de Arabian Ranches Street naast het knooppunt met de Al Asayel Street. De locaties werden door de RTA Dubai gekozen op basis van objectieve criteria, zoals het aantal ongevallen, de verkeersdrukte en de afstand tot de dichtsbijzijnde oversteekplaatsen voor voetgangers.

De nieuwe infrastructuur krijgt een elegant ontwerp en zal een grote doorstroom van voetgangers aankunnen. Zijne Excellentie Mattar Al Tayer, algemeen directeur en voorzitter van de RTA, legt uit hoe het ontwerp van de brug geïnspireerd is op de stedelijke omgeving. De gebogen vorm van de brug zorgt voor coherentie en harmonie met de omliggende gebouwen.

In die zin zal de brug in de King Salman Bin Abdulaziz Al Saud Street, die de vier hoeken van een groot kruispunt verbindt, een lengte hebben van 65 meter en een capaciteit van 4.000 voetgangers per uur. De iconische vorm en kleur zijn geïnspireerd op de omgeving en speciaal ontworpen om op te gaan in de omgeving. Het kruispunt, dat momenteel tijdens de spitsuren 2.000 voertuigen en meer dan 2.000 voetgangers verwerkt en waarover een tramlijn loopt, is een bekende hotspot in Dubai.

Olivier Crasson, General Manager van BESIX Contracting Middle East: “Wij zijn trots om te mogen meewerken aan een project dat de mobiliteit en veiligheid in Dubai zal verhogen. We zullen de werken zo uitvoeren dat het verkeer minimaal gehinderd wordt, vooral tijdens de spitsuren. Wij hechten veel belang aan een goede doorstroming van het verkeer en aan de veiligheid, en hebben onze werkmethodes daarop afgestemd.”

De werken zullen in december 2019 klaar zijn.