BESIX bouwt drie gebouwen voor het vastgoedproject Liv-De Molens in Deinze

5 oktober 2021

Vastgoedontwikkelaar De Molens nv (3D Real Estate-Atenor) heeft BESIX de opdracht gegund voor de bouw van het project Liv-De Molens, in Deinze (België). Dit project bestaat, naast een ondergrondse laag met 107 parkeerplaatsen, bergingen en technische lokalen, uit drie nieuwe gebouwen die 106 kwaliteitsappartementen en 8 commerciële ruimtes bevatten.

Liv – De Molens ligt middenin de eeuwenoude historische kern van Deinze en ademt geschiedenis. De locatie was van oudsher bijzonder interessant voor handel en transport dankzij de Leie en de kruising van twee belangrijke handelswegen. Net op dat kruispunt zal Liv – De Molens verrijzen.

De architectuur, van de hand van de Noorse architect Reiulf Ramstad, in samenwerking met URA Architecten en B2Ai, zal naast de nieuw op te richten gebouwen ook oude gebouwen van een voormalige graanmaalderij integreren.
Rondom de gebouwen zal een nieuw park aangelegd worden. Het park is de groene long van Liv - De Molens, met kronkelende paden, geflankeerd door zitbankjes en aangelegd met inheemse planten en bomen.

Het vastgoedproject Liv - De Molens wordt ontwikkeld door 3D Real Estate in samenwerking met Atenor. De bouw door BESIX start in oktober 2021 en zal voltooid zijn in januari 2024.

Mark Beyst, Algemeen Directeur bij BESIX Vlaanderen-Brussel: "Liv-De Molens is een prachtig vastgoedproject dat BESIX met trots zal realiseren. Onze klant kan rekenen op onze uitgebreide ervaring om hoogkwalitatieve gebouwen af te leveren die voldoen aan de hoge ambities van het project. Ik wil ook de teams van 3D Real Estate-Atenor bedanken voor hun vertrouwen en de kwaliteit van onze samenwerking."