BESIX: bouw van een nieuw ziekenhuis in de Parijse regio

27 november 2018

Bouw van een ziekenhuis in de Parijse regio dat, door de drie centra die er deel van uitmaken, tot de beste van Frankrijk zal behoren.

BESIX France [BESIX] zal in Neuilly-sur-Seine, in de Parijse buitenwijk, het nieuwe ziekenhuis bouwen van de medisch-chirurgische centra Ambroise Paré, Pierre Cherest en Hartmann. Dit wordt het grootste ziekenhuisconglomeraat van Neuilly-sur-Seine. Het project beantwoordt aan de wens van de private ziekenhuisgroep Ambroise Paré, Pierre Cherest en Hartmann om hun ziekenhuisdiensten op dezelfde plaats te groeperen.

Andres Penaloza, Directeur van BESIX France, legt uit: “We zijn bijzonder trots om mee te werken aan de bouw van een ziekenhuis dat, door de drie centra die er deel van uitmaken, tot de beste van Frankrijk zal behoren. De ondertekening van dit contract is het resultaat van intense inspanningen op het vlak van technische en economische afstemming, in nauwe samenwerking met onze klant, zijn assistent-bouwheer en de ontwerp- en engineeringteams. Onze teams maakten het verschil door hun luistervaardigheid en gerichte voorstellen.”
Commercieel Directeur René Jordens voegt eraan toe: “BESIX ontwikkelt zich verder in de bouw van gezondheidszorginstellingen in Frankrijk. Denken we maar aan het protontherapiecentrum van het Institut Curie in Orsay, het openbare ziekenhuis en de privékliniek die vandaag het gezondheidspool van Melun vormen, en nu dit nieuwe ziekenhuisproject in Neuilly.”

De werf in Neuilly-sur-Seine bestaat uit de bouw van twee gebouwen met een totale oppervlakte van 28.000 m² gespreid over 5 verdiepingen, een benedenverdieping en 2 ondergrondse verdiepingen met 451 parkeerplaatsen. Het ziekenhuis zal 387 bedden en fauteuils voor ambulante zorg, 34 operatieblokken en 7 zalen voor interventionele radiologie omvatten, en een ruim spectrum aan medische en chirurgische specialiteiten aanbieden.

Door de geografische ligging van het project in de gemeenten Neuilly-sur-Seine en Levallois-Perret zal BESIX bij zijn bouwmethodes en werfbevoorrading rekening houden met de specifieke eisen van een heel residentiële omgeving.

BESIX en vastgoedmaatschappij Paré-Cherest SARL ondertekenden het contract op 18 oktober 2018. De werken zullen 3 jaar duren.

Over BESIX

BESIX is een Belgische groep die gevestigd is in Brussel en actief is in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Oceanië, voornamelijk in de bouwsector.

Voorbeelden van iconische realisaties in Frankrijk zijn - naast de gezondheidspool van Melun - de Dexia-toren (CBX) en de Carpe Diem-toren in het district La Défense in Parijs, het R&D-centrum van EDF in Parijs-Saclay en de ruwbouwwerken aan Terminal 2E op de luchthaven Charles De Gaulle.

Buiten Europa staat BESIX onder meer bekend voor de bouw van de Burj Khalifa in Dubaï, de hoogste toren ter wereld, het Grand Egyptian Museum, gelegen op het plateau van de piramiden van Gizeh, en het Al Wakrah-stadion, dat gebouwd wordt voor de FIFA Wereldbeker in Qatar in 2022.

Over de medisch-chirurgische centra Ambroise Paré, Pierre Cherest en Hartmann

De ziekenhuisdiensten van de drie centra zijn momenteel verspreid over drie vestigingen in Neuilly-sur-Seine. Jaarlijks worden er bijna 50.000 patiënten opgenomen of ambulant verzorgd.

De drie centra zijn volledig erkend door de Haute Autorité de Santé (HAS), en worden tot de beste gezondheidszorginstellingen van Frankrijk gerekend.

Ze zijn onder meer gespecialiseerd in de behandeling van kanker en hartziekten, dialyse, hartchirurgie, conventionele chirurgie, ritmologie en medisch begeleide voortplanting. De klinieken hebben de toestemming van het Agence Régionale de Santé (ARS) om verschillende types kanker te behandelen: borstkanker, kanker aan het spijsverteringskanaal, urologische en gynaecologische kanker, KNO- en maxillofaciale kanker, baarmoederhalskanker, schildklierkanker.

Deel op: