BESIX Australië: haveninfrastructuur in Port Hedland voltooid

22 januari 2019

BESIX en Decmil hebben de bouwwerken uitgevoerd voor nieuwe aanlegplaatsen, een aanlegsteiger, toegangswegen en nieuwe sleepfaciliteiten voor de capesizeschepen die de haven aandoen

Samenvatting

  • De joint venture Decmil-BESIX heeft de sleepfaciliteiten voor Fortescue Metals Group (FMG) in Port Hedland, West-Australië, afgewerkt en opgeleverd;
  • De nieuwe infrastructuur omvat innovatieve oplossingen, waaronder veilige aanlegplaatsen voor sleepboten in geval van cyclonische weersomstandigheden;
  • De werken werden uitgevoerd met uitstekende veiligheidsresultaten en werden opgeleverd voordat de sleepboten arriveerden.

BESIX Group kondigt met plezier aan dat de Groep en haar Australische partner Decmil de bouw hebben voltooid van maritieme en onshore sleepfaciliteiten in Port Hedland, West-Australië. Fortescue Metals Group kende het contract in juni 2017 toe aan de joint venture BESIX-Decmil. De werken omvatten complexe maritieme en onshore infrastructuur.

Voor de nieuwe infrastructuur heeft de joint venture nieuwe aanlegplaatsen gebouwd, een aanlegsteiger, toegangswegen en sleepfaciliteiten voor de capesizeschepen die de haven aandoen.

Bovendien was de joint venture niet alleen verantwoordelijk voor de bouw, maar ook voor het ontwerp van de nieuwe faciliteiten. De in-house engineeringafdeling van BESIX ontwikkelde hiervoor innovatieve oplossingen, waaronder veilige aanlegplaatsen voor sleepboten voor cyclonische weersomstandigheden. Die werden in de nieuwe infrastructuur geïntegreerd.

Bram Gruwez, Country Manager van BESIX in Australië: “De sleepfaciliteiten zijn een mooi voorbeeld van de geavanceerde expertise die BESIX op maritiem gebied heeft opgebouwd. Het is ook ons tweede project in de afgelegen Pilbarastreek in het noordwesten van Australië. Wij zijn trots op het eindresultaat. De uitstekende relatie met onze partner Decmil speelde daarbij een beslissende rol, ook om de nieuwe infrastructuur tijdig en met uitstekende veiligheidsresultaten op te leveren.”
Deel op: